Uitlijnen

Het uitlijnen van een auto is een vak apart. Een verkeerd uitgelijnde auto rijdt niet prettig, trekt scheef en leidt tot een te hoog brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Laat daarom uw banden uitlijnen door de specialisten van Autobedrijf Schepens. Uw auto is beter bestuurbaar en u bespaart op extra brandstofkosten. Zo is het uitlijnen van uw auto een waardevolle investering in uw veiligheid en het rendement van uw banden.

Uitlijnen banden

Uitlijnen is een specialisme waarbij de velgen zo worden afgesteld, dat ze exact in een recht spoor lopen. Cruciaal voor uw verkeersveiligheid, want een afwijking van een paar millimeter heeft hetzelfde effect als banden die over een afstand van 100 kilometer, dwars over het wegdek worden gesleept. Om uw wielen uit te lijnen, heeft Autobedrijf Schepens een modern elektronisch uitlijnapparaat en kennis in huis.

 

Wanneer uitlijnen?

Autobedrijf Schepens adviseert om de uitlijning van uw auto na elke 20.000 kilometer of ieder jaar te controleren. Een auto bestaat uit bewegende delen die na gebruik of verloop van tijd niet meer de originele stand hebben. Ook na het raken van een stoeprand of wanneer u door een diepe kuil bent gereden raden wij aan de uitlijning van uw auto te laten controleren. Zo voorkomt u overmatige bandenslijtage, wat u de aanschaf van één of twee nieuwe banden bespaart. Bovendien rijdt u met een goed uitgelijnde auto veiliger op de weg.

Uitlijning bij reparaties

Autobedrijf Schepens adviseert dat een auto uitgelijnd wordt na werkzaamheden aan het onderstel bij de vervanging van de schokdempers, de vervanging of werkzaamheden aan de fuseekogels of bij werkzaamheden aan de spoorstang.

Zelf signaleren?

U kunt zelf signaleren wanneer het onderstel niet volgens fabrieksnormen is afgesteld. Kom bij Autobedrijf Schepens langs voor een sporingscontrole als:

 1. – Er bandenslijtage aan de buiten- of binnenkant van de band te zien is

  – De auto naar één kant afwijkt 

  – De auto zwaar of licht stuurt

  – Het stuur na een bocht niet terugdraait

De voordelen van uitlijnen:

 1. – Minder onderhoudskosten

  – Meer rijcomfort

  – Minimale rolweerstand

Wij kunnen uw auto rondom uitlijnen voor slechts € 69,95 incl btw.